Zeleni popečci

Sastojci (za 15 komada):

  • 500 g blitve
  • 4 žlice zobenih pahuljica
  • 4 žlice chia sjemenki
  • 200 mL mlijeka
  • 3 režnja češnjaka
  • 3-4 žlice pšeničnog brašna
  • 1 stručak peršina
  • ½ žličice praška za pecivo
  • sol, papar (po želji)      

Priprema:

Blitvu očistiti, kratko blanširati, te ocijediti i narezati na sitno. Zobene pahuljice i chia sjemenke potopiti u mlijeku te ostaviti 10-ak minuta da nabubre. Češnjak i peršin nasjeckati na sitno te pomiješati s blitvom i brašnom u kojeg se prethodno doda prašak za pecivo. U smjesu dodati mješavinu zobenih i chia sjemenki, mlijeka te začiniti. Zatim obložiti posudu za pečenje papirom za pečenje i premazati s malo maslonovog ulja. Zeleni popečci se od smjese oblikuju se žlicom ili rukama. Peći 10-ak minuta na 200 °C. Nakon toga okrenuti popečke i peći ih još 10-ak minuta.

Vrijeme pripreme:  60 minuta

Ovi zeleni popečci sjajni su kao prilog uz varivo ili kao lagana večera uz kiselo vrhnje ili jogurt.

Podijelite ovaj članak