
Kaša od prosa i jabuka
Sastojci (1 porcija): Priprema: Oguliti jabuku i potom je narezati na manje kockice. U 250 ml proključale vode dodati prethodno opranog prosa. Zajedno kuhati 10
Sastojci (1 porcija): Priprema: Oguliti jabuku i potom je narezati na manje kockice. U 250 ml proključale vode dodati prethodno opranog prosa. Zajedno kuhati 10
Sastojci (za četiri osobe): 400 ml jogurta 200 g zobenih pahuljica 2 kruške 2 jabuke Žličica cimeta Priprema: Dodati zobene pahuljice u jogurt i dobro
Sastojci (4 osobe): 250 g zobenih pahuljica 3 žlice sojinog ulja 4 žlice meda 2 žlice mljevenih lanenih sjemenki 2 žlice suncokretovih sjemenki šalica suhog voća (brusnice ili grožđice) šalica badema
Sastojci (4 osobe): 1 šalica heljde 1 žlica maslinovog ulja 1 žličica soli papar, ružmarin – po želji Priprema: Namočiti heljdu noć prije korištenja. Idući
Sastojci (2 osobe): 1 avokado 2 kiwija šalica jagoda (ili malina) 1 banana žlica meda voda Priprema: Oguliti avokado, kiwi i banane te ih narezati
Sastojci (1 porcija): Priprema: Oguliti jabuku i potom je narezati na manje kockice. U 250 ml proključale vode dodati prethodno opranog prosa. Zajedno kuhati 10
Sastojci (za četiri osobe): 400 ml jogurta 200 g zobenih pahuljica 2 kruške 2 jabuke Žličica cimeta Priprema: Dodati zobene pahuljice u jogurt i dobro
Sastojci (4 osobe): 250 g zobenih pahuljica 3 žlice sojinog ulja 4 žlice meda 2 žlice mljevenih lanenih sjemenki 2 žlice suncokretovih sjemenki šalica suhog voća (brusnice ili grožđice) šalica badema
Sastojci (4 osobe): 1 šalica heljde 1 žlica maslinovog ulja 1 žličica soli papar, ružmarin – po želji Priprema: Namočiti heljdu noć prije korištenja. Idući
Sastojci (2 osobe): 1 avokado 2 kiwija šalica jagoda (ili malina) 1 banana žlica meda voda Priprema: Oguliti avokado, kiwi i banane te ih narezati
Sastojci (8-10 komada): Glazura Priprema: Vrijeme pripreme: 20 minuta
Sastojci (cca. 20 komada): Priprema: Zagrijte pećnicu na 180° te kalup premažite ghee-jem. Na srednje jakoj vatri otopite maslac, šećer i med uz stalno miješanje.
Sastojci (za jedan lim za pečenje): Priprema: 1. Mljevene chia sjemenke i dvije žlice hladne vode staviti posudicu. Umutiti vilicom i ostaviti da sezgusne oko
Sastojci (za 4 serviranja): 3 do 4 cikle srednje veličine 1 do 2 žličice maslinovog ulja 1 žličica soli Priprema: Zagrijati pećnicu na 190 stupnjeva.
Sastojci (1 lim za pečenje): Za tijesto: 500 g glatkog brašna 3 žlice suncokretovog ulja 250 ml vode Sol Za nadjev: 1 buča 500 g
Sastojci (8-10 komada): Glazura Priprema: Vrijeme pripreme: 20 minuta
Sastojci (cca. 20 komada): Priprema: Zagrijte pećnicu na 180° te kalup premažite ghee-jem. Na srednje jakoj vatri otopite maslac, šećer i med uz stalno miješanje.
Sastojci (za jedan lim za pečenje): Priprema: 1. Mljevene chia sjemenke i dvije žlice hladne vode staviti posudicu. Umutiti vilicom i ostaviti da sezgusne oko
Sastojci (za 4 serviranja): 3 do 4 cikle srednje veličine 1 do 2 žličice maslinovog ulja 1 žličica soli Priprema: Zagrijati pećnicu na 190 stupnjeva.
Sastojci (1 lim za pečenje): Za tijesto: 500 g glatkog brašna 3 žlice suncokretovog ulja 250 ml vode Sol Za nadjev: 1 buča 500 g
Sastojci (4 osobe): Priprema: Vrijeme pripreme: 15 minuta
Sastojci (4 osobe): • 80 g kvinoje• 50 g badema u listićima• ½ krastavca• 2 mlade mrkve• 125g cherry rajčica• 2 mlada luka• 1 limun•
Sastojci (za 4 osobe): Priprema: Vrijeme pripreme: 30 minuta
Sastojci (2 osobe): Pola vezice šparoga Pola poriluka 1 luk 1 krumpir 3 šalica povrtnog temeljca režanj češnjaka pola šalice mlijeka sol i papar maslinovo
Sastojci (za 4 osobe): 1 tikva 600 g krumpira 500 g pastrve 1 luk 1 režanj češnjaka 1 žlica zobi 1 kriška starog kruha 1
Sastojci (4 osobe): Priprema: Vrijeme pripreme: 15 minuta
Sastojci (4 osobe): • 80 g kvinoje• 50 g badema u listićima• ½ krastavca• 2 mlade mrkve• 125g cherry rajčica• 2 mlada luka• 1 limun•
Sastojci (za 4 osobe): Priprema: Vrijeme pripreme: 30 minuta
Sastojci (2 osobe): Pola vezice šparoga Pola poriluka 1 luk 1 krumpir 3 šalica povrtnog temeljca režanj češnjaka pola šalice mlijeka sol i papar maslinovo
Sastojci (za 4 osobe): 1 tikva 600 g krumpira 500 g pastrve 1 luk 1 režanj češnjaka 1 žlica zobi 1 kriška starog kruha 1
Sastojci (4 osobe): 2 konzerve tunjevine 1 srednji avokado 1 srednji limun 1 krastavac cherry rajčica, po želji svježi peršin, po želji češnjak, manji režanj
Sastojci (2 osobe): Pola vezice šparoga Pola poriluka 1 luk 1 krumpir 3 šalica povrtnog temeljca režanj češnjaka pola šalice mlijeka sol i papar maslinovo
Sastojci (za 4 osobe): 1 tikva 600 g krumpira 500 g pastrve 1 luk 1 režanj češnjaka 1 žlica zobi 1 kriška starog kruha 1
Sastojci za (4 osobe): 2 batata 200 g smrznutog špinata 2 mrkve 6 jaja 70 g feta sira Maslinovo ulje Priprema: Izribati batat i mrkvu,
Sastojci (četiri osobe): 1 krumpir 1 tikvica 2 jaja 1 žlica brašna 1 žličica peršina 1 žličica vlasca 2 žlice maslinovog ulja Priprema: Naribati tikvicu
Sastojci (4 osobe): 2 konzerve tunjevine 1 srednji avokado 1 srednji limun 1 krastavac cherry rajčica, po želji svježi peršin, po želji češnjak, manji režanj
Sastojci (2 osobe): Pola vezice šparoga Pola poriluka 1 luk 1 krumpir 3 šalica povrtnog temeljca režanj češnjaka pola šalice mlijeka sol i papar maslinovo
Sastojci (za 4 osobe): 1 tikva 600 g krumpira 500 g pastrve 1 luk 1 režanj češnjaka 1 žlica zobi 1 kriška starog kruha 1
Sastojci za (4 osobe): 2 batata 200 g smrznutog špinata 2 mrkve 6 jaja 70 g feta sira Maslinovo ulje Priprema: Izribati batat i mrkvu,
Sastojci (četiri osobe): 1 krumpir 1 tikvica 2 jaja 1 žlica brašna 1 žličica peršina 1 žličica vlasca 2 žlice maslinovog ulja Priprema: Naribati tikvicu
Izradu internetske stranice i projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog liječničkog zbora
www.strukturnifondovi.hr | www.esf.hr
Copyright & design 2022 by ITEO expert AI d.o.o. | All rights reserved by PETICA – Igrom do zdravlja
Copyright & design 2020 by ITEO expert AI d.o.o. | All rights reserved by PETICA – Igrom do zdravlja