Doručak

Kuglice od šunke, sira i pistacija

Sastojci (5-6 komada): • 50 g omekšanog maslaca• 100 g naribanog tvrdog sira• 100 g sitno sjeckane dimljene pureće šunke• 50 g mljevenih pistacija• začini

Kaša od prosa i jabuka

Sastojci (1 porcija): Priprema: Oguliti jabuku i potom je narezati na manje kockice. U 250 ml proključale vode dodati prethodno opranog prosa. Zajedno kuhati 10

Zobene pahuljice s jogurtom

Sastojci (za četiri osobe): 400 ml jogurta 200 g zobenih pahuljica 2 kruške 2 jabuke Žličica cimeta Priprema: Dodati zobene pahuljice u jogurt i dobro

Granola

Sastojci (4 osobe): 250 g zobenih pahuljica 3 žlice sojinog ulja 4 žlice meda 2 žlice mljevenih lanenih sjemenki 2 žlice suncokretovih sjemenki šalica suhog voća (brusnice ili grožđice) šalica badema

Kuglice od šunke, sira i pistacija

Sastojci (5-6 komada): • 50 g omekšanog maslaca• 100 g naribanog tvrdog sira• 100 g sitno sjeckane dimljene pureće šunke• 50 g mljevenih pistacija• začini

Kaša od prosa i jabuka

Sastojci (1 porcija): Priprema: Oguliti jabuku i potom je narezati na manje kockice. U 250 ml proključale vode dodati prethodno opranog prosa. Zajedno kuhati 10

Zobene pahuljice s jogurtom

Sastojci (za četiri osobe): 400 ml jogurta 200 g zobenih pahuljica 2 kruške 2 jabuke Žličica cimeta Priprema: Dodati zobene pahuljice u jogurt i dobro

Granola

Sastojci (4 osobe): 250 g zobenih pahuljica 3 žlice sojinog ulja 4 žlice meda 2 žlice mljevenih lanenih sjemenki 2 žlice suncokretovih sjemenki šalica suhog voća (brusnice ili grožđice) šalica badema

Međuobrok

Medenjaci

Sastojci (10-ak komada): • šalica integralnog brašna• 2/3 šalice raženog brašna• 1/3 šalice meda• 1/3 šalice ulja• naribana korica limuna• ½ žličice sode bikarbone• cimet•

Panettone

1. korak-izrada startera Sastojci za starter:• 1 žlica glatkog brašna• 30 g svježeg kvasca• malo šećera• 60 g glatkog brašna• 60 ml mlake vode Sastojci

Bučinke

Sastojci (4 osobe): Priprema: Vrijeme pripreme: 30 min

Medenjaci

Sastojci (10-ak komada): • šalica integralnog brašna• 2/3 šalice raženog brašna• 1/3 šalice meda• 1/3 šalice ulja• naribana korica limuna• ½ žličice sode bikarbone• cimet•

Panettone

1. korak-izrada startera Sastojci za starter:• 1 žlica glatkog brašna• 30 g svježeg kvasca• malo šećera• 60 g glatkog brašna• 60 ml mlake vode Sastojci

Bučinke

Sastojci (4 osobe): Priprema: Vrijeme pripreme: 30 min

Ručak

Hladna salata s kvinojom

Sastojci (4 osobe): • 80 g kvinoje• 50 g badema u listićima• ½ krastavca• 2 mlade mrkve• 125g cherry rajčica• 2 mlada luka• 1 limun•

Proljetna juha od šparoga

Sastojci (2 osobe): Pola vezice šparoga Pola poriluka 1 luk 1 krumpir 3 šalica povrtnog temeljca režanj češnjaka pola šalice mlijeka sol i papar maslinovo

Hladna salata s kvinojom

Sastojci (4 osobe): • 80 g kvinoje• 50 g badema u listićima• ½ krastavca• 2 mlade mrkve• 125g cherry rajčica• 2 mlada luka• 1 limun•

Proljetna juha od šparoga

Sastojci (2 osobe): Pola vezice šparoga Pola poriluka 1 luk 1 krumpir 3 šalica povrtnog temeljca režanj češnjaka pola šalice mlijeka sol i papar maslinovo

Večera

Ljetna zdjelica zdravlja

Sastojci (4 osobe): 2 konzerve tunjevine 1 srednji avokado 1 srednji limun 1 krastavac cherry rajčica, po želji svježi peršin, po želji češnjak, manji režanj

Proljetna juha od šparoga

Sastojci (2 osobe): Pola vezice šparoga Pola poriluka 1 luk 1 krumpir 3 šalica povrtnog temeljca režanj češnjaka pola šalice mlijeka sol i papar maslinovo

Pastrva u kaputiću

Sastojci (za 4 osobe): 1 tikva 600 g krumpira 500 g pastrve 1 luk 1 režanj češnjaka 1 žlica zobi 1 kriška starog kruha 1

Šareni omlet

Sastojci za (4 osobe): 2  batata 200 g smrznutog špinata 2 mrkve 6 jaja 70 g feta sira Maslinovo ulje Priprema: Izribati batat i mrkvu,

Popečci od tikvica

Sastojci (četiri osobe): 1 krumpir 1 tikvica 2 jaja 1 žlica  brašna 1 žličica peršina 1 žličica vlasca 2 žlice maslinovog ulja Priprema: Naribati tikvicu

Ljetna zdjelica zdravlja

Sastojci (4 osobe): 2 konzerve tunjevine 1 srednji avokado 1 srednji limun 1 krastavac cherry rajčica, po želji svježi peršin, po želji češnjak, manji režanj

Proljetna juha od šparoga

Sastojci (2 osobe): Pola vezice šparoga Pola poriluka 1 luk 1 krumpir 3 šalica povrtnog temeljca režanj češnjaka pola šalice mlijeka sol i papar maslinovo

Pastrva u kaputiću

Sastojci (za 4 osobe): 1 tikva 600 g krumpira 500 g pastrve 1 luk 1 režanj češnjaka 1 žlica zobi 1 kriška starog kruha 1

Šareni omlet

Sastojci za (4 osobe): 2  batata 200 g smrznutog špinata 2 mrkve 6 jaja 70 g feta sira Maslinovo ulje Priprema: Izribati batat i mrkvu,

Popečci od tikvica

Sastojci (četiri osobe): 1 krumpir 1 tikvica 2 jaja 1 žlica  brašna 1 žličica peršina 1 žličica vlasca 2 žlice maslinovog ulja Priprema: Naribati tikvicu