Pastrva u kaputiću

Sastojci (za 4 osobe):

1 tikva

600 g krumpira

500 g pastrve

1 luk

1 režanj češnjaka

1 žlica zobi

1 kriška starog kruha

1 žličica senfa

Maslinovo ulje

Začini po želji

Priprema:

Tikvu, krumpir i luk oguliti te narezati na deblje komade. Staviti u lim, preliti s malo ulja, začiniti začinima po želji i peći 50 minuta na 200 °C. Očistiti pastrvu i napraviti file. Napraviti smjesu od usitnjenog starog kruha, češnjaka, malo maslinovog ulja i zobi.

Nakon 50 minuta izvaditi povrće iz pećnice, na njega posložiti file pastrve, premazati ga sa senfom i posuti smjesom mrvica i zobi. Sve peći 15 minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju.

Vrijeme pripreme: 1 sat i 10 minuta

Podijelite ovaj članak