Bezglutenski muffini s bananom i čokoladom

Sastojci (12 muffina):

• 2 zrele banane
• 2 jaja
• 1 1/2 šalica kukuruznog brašna
• 1/2 šalice tamne čokolade, nasjeckane
• 1/4 šalice meda
• 1/4 šalice maslinovog ulja
• 1 žličica ekstrakta vanilije
• 1 žličica praška za pecivo
• prstohvat soli

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 180°C. Pripremiti kalup za muffine, obložiti ga papirom za pečenje ili ga lagano namastiti.
  2. U većoj zdjeli zgnječiti banane i dodati jaja, med, ulje te ekstrakt vanilije. Dobro promiješati.
  3. U drugoj zdjeli pomiješati kukuruzno brašno, prašak za pecivo i sol.
  4. Postupno dodavati suhe sastojke u veću zdjelu i miješati do homogene smjese.
  5. Na kraju dodati nasjeckanu tamnu čokoladu te nježno promiješati.
  6. Rasporediti smjesu u pripremljeni kalup za muffine.
  7. Peći muffine u prethodno zagrijanoj pećnici 20 minuta ili dok ne postanu zlatno smeđi.

Vrijeme pripreme: 40 minuta

Podijelite ovaj članak