Ljetna zdjelica zdravlja

Sastojci (4 osobe):

  • 2 konzerve tunjevine
  • 1 srednji avokado
  • 1 srednji limun
  • 1 krastavac
  • cherry rajčica, po želji
  • svježi peršin, po želji
  • češnjak, manji režanj
  • 2 žlice svježeg vlasac, nasjeckanog
  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1/2 žličice soli

Priprema:

  1. Ocijediti dvije konzerve tunjevine i staviti u veliku zdjelu.
  2. Dodajući  ih u zdjelu pripremiti sljedeće: nasjeckati krastavac, cherry rajčice i svježe lišće peršina, sitno naribati koricu limuna dok se ne dobije jedna žličica korice (sačuvati limun).
  3. Avokado prepoloviti te jednu polovicu izrezati na komadiće. Dodati u zdjelu s tunjevinom i lagano miješati dok se dobro ne sjedini.
  4. U zasebnoj zdjeli odvojiti „mesni“ dio od preostale polovice avokada, naribati režanj češnjaka, ocijediti limun, pjenjačom izgnječiti avokado, zatim umutiti dok se ne dobije glatka smjesa.
  5. Svježi vlasac sitno nasjeckati. Dodati vlasac, maslinovo ulje i sol smjesi s avokadom (4. korak). Pjenjačom miješati dok ne nastane homogena smjesa. Prebaciti u zdjelu s tunjevinom i lagano miješati dok se ravnomjerno ne sjedine smjese.

Vrijeme pripreme: 25 minuta

Podijelite ovaj članak