Sastojci (4 osobe):
- 2 konzerve tunjevine
- 1 srednji avokado
- 1 srednji limun
- 1 krastavac
- cherry rajčica, po želji
- svježi peršin, po želji
- češnjak, manji režanj
- 2 žlice svježeg vlasac, nasjeckanog
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1/2 žličice soli
Priprema:
- Ocijediti dvije konzerve tunjevine i staviti u veliku zdjelu.
- Dodajući ih u zdjelu pripremiti sljedeće: nasjeckati krastavac, cherry rajčice i svježe lišće peršina, sitno naribati koricu limuna dok se ne dobije jedna žličica korice (sačuvati limun).
- Avokado prepoloviti te jednu polovicu izrezati na komadiće. Dodati u zdjelu s tunjevinom i lagano miješati dok se dobro ne sjedini.
- U zasebnoj zdjeli odvojiti „mesni“ dio od preostale polovice avokada, naribati režanj češnjaka, ocijediti limun, pjenjačom izgnječiti avokado, zatim umutiti dok se ne dobije glatka smjesa.
- Svježi vlasac sitno nasjeckati. Dodati vlasac, maslinovo ulje i sol smjesi s avokadom (4. korak). Pjenjačom miješati dok ne nastane homogena smjesa. Prebaciti u zdjelu s tunjevinom i lagano miješati dok se ravnomjerno ne sjedine smjese.
Vrijeme pripreme: 25 minuta