Aromatični oslić

Sastojci (4 osobe):

  • 400 g integralne tjestenine
  • žlica maslinovog ulja
  • malo naribane limunove korice
  • češanj češnjaka
  • 2 žlice majčine dušice ili začinskog bilja po želji
  • 400 g oslića
  • parmezan
  • 2 žlice maslaca
  • 40 g pinjola ili badema
  • 400 g rukole

Priprema:

  1. U veći lonac uliti vodu i posoliti.
  2. Dodati tjesteninu i kuhati dok ne postane al dente.
  3. Ostaviti čašu vode u kojoj se kuhala tjestenina, a tjesteninu procijediti.
  4. U tavi zagrijati maslinovo ulje, dodati naribanu limunovu koricu, češnjak te majčinu
    dušicu te pirjati sve zajedno 3-4 minute.
  5. Dobivenu smjesu staviti u posudu. U tavu u kojoj ste pripremili prethodnu smjesu
    dodati oslić i maslac te ispeći oslić, lagano s obje strane.
  6. Potom izvaditi ribu te dodati tjesteninu, ranije pripremljenu smjesu te oslić.
  7. Sve dobro promiješati te kratko zajedno zagrijati.
  8. Posipati parmezanom i pinjolima te poslužiti uz rukolu.

Vrijeme pripreme: 25 minuta

Podijelite ovaj članak