Hladna salata s kvinojom

Sastojci (4 osobe):

• 80 g kvinoje
• 50 g badema u listićima
• ½ krastavca
• 2 mlade mrkve
• 125g cherry rajčica
• 2 mlada luka
• 1 limun
• 150 g slanutka
• 1 veći avokado
• maslinovo ulje
• sol, papar
• začini po želji

Priprema:

Kvinoju isperite pod hladnom vodom te kuhajte u slanoj vodi 25 minuta.
Na suhoj tavi tostirajte bademe. Mladi luk operite i izrežite na kolutiće, mrkvu operite, ogulite i narežite na tanke trakice. Krastavac operite, ogulite i narežite na kockice. Cherry rajčice nasjeckajte na polovice. Avokado prepolovite i narežite na tanke polumjesece. Ako koristite slanutak iz konzerve, dobro ga isperite pod mlazom hladne vode.
U velikoj zdjeli pomiješajte kvinoju sa ostalim sastojcima. Dodajte sol, papar, začinsko bilje, limunov sok te maslinovo ulje. Sve dobro izmiješajte i uživajte u brzom i nutritivno kvalitetnom obroku!

Vrijeme pripreme: 50 minuta


Podijelite ovaj članak