Brokule, tikvice i slanina – njamiiiiii

Vrijeme pripreme: 1 sat i 30 minuta

Sastojci (6 osoba):

  • Za tijesto:
  • 1 dl hladne vode
  • 250 g brašna
  • 170 g maslaca
  • prstohvat soli

Za nadjev:

  • 50 g slanine
  • 100 g mozzarelle, narezane na komadiće
  • 450 g brokule
  • 250 g tikvica, narezanih na komadiće
  • 2 rajčice, narezane na komadiće
  • 3 jaja
  • 2 dl mlijeka
  • 1 kiselo vrhnje (12% mliječne masti)
  • sol, papar, origano (po želji)

Priprema:

  • Pomiješati brašno sa solju te dodati maslac. Postupno dodavati vodu kako bi nastala mrvičasta, ljepljiva smjesa. Oblikovati kuglu i zamotati u prozirnu foliju, dobro pritisnuti kako biste tijesto kasnije lakše razvaljali. Ostaviti 30 minuta u hladnjaku.
  • Cvjetove brokule kuhati 8 do 10 minuta. Pred kraj dodati i komadiće tikvice, a zatim dobro ocijediti. Slaninu narezati na sitne trakice.
  • U posudi pomiješati jaja, kiselo vrhnje i mlijeko, začiniti solju i paprom. Dodati nasjeckanu brokulu, tikvicu, mozzarellu, slaninu i rajčicu.
  • Tijesto razvaljati na veličinu lima u kojem ćete peći quiche. Dno izbockati vilicom pa na tijesto posložiti komadiće brokule, tikvice i mozzarelle, slanine i rajčice te sve zaliti smjesom od jaja, mlijeka i kiselog vrhnja. Peći u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 40 minuta.

Podijelite ovaj članak