Vodenko se druži s cvjetačom i rotkvicom

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Sastojci (4 osobe):

  • 450 g cvjetače
  • 1 manji luk
  • 1 čašica jogurta
  • ½ korijena celera
  • vezica rotkvica
  • 3 žličice peršinovog lista, krupnije narezanog
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol, papar (po želji)

Priprema:

  • Na maslinovom ulju kratko popržiti luk, dodati cvjetaču i celer narezan na kockice, preliti vodom, začiniti solju i paprom te kuhati 15 minuta.
  • Povrće ocijediti i usitniti štapnim mikserom, a vodu od kuhanja sačuvati. Rotkvicu narezati na kockice.
  • Pasirano povrće ponovno staviti na štednjak, dodati jogurt te začiniti po potrebi.
  • U juhu umiješati rotkvice i peršin, dodati nekoliko kapi maslinovog ulja.

Podijelite ovaj članak