Tacosi s lećom


Sastojci (3 osobe):

  • 1 šalica leće
  • 2 žličice maslinovog ulja
  • 1 šalica luka, sitnog nasjeckanog
  • ¼ šalice povrtnog temeljca
  • ½ šalice šalše 
  • taco tortilje
  • začini po želji (sol, papar, paprika, origano)

Priprema:

  • U loncu prekriti leću vodom i pustiti da zakipi.
  • Smanjiti vatru i pirjati 25 minuta dok leća ne omekša. Leću izvaditi iz lonca, ocijediti i isprati.
    *Alternativno, može se koristiti konzervirana leća. U tom slučaju, potrebno je dobro ocijediti i isprati leću.
  • U velikoj tavi zagrijati ulje na srednjoj vatri. Dodati luk i pirjati 5 minuta dok ne postane proziran.
  • Dodati luk u lonac s lećom, povrtni temeljac, šalšu i začine po želji.
  • Pustiti da lagano pirja pa izmiješati zajedno s lećom.
  • Napuniti taco tortilje nadjevom.

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Podijelite ovaj članak