Što se to krije u rižotu?

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Sastojci (4 osobe):

  • 250 g gambera
  • 250 g graška
  • 1 šalica riže
  • 0,5 l povrtnog temeljca
  • 2 dl bijelog vina
  • 1 crveni luk
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 vezica svježeg peršina
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol, papar, kurkuma, bosiljak

Priprema:

  • Na maslinovom ulju popržiti luk i češnjak. Zatim dodati rižu i kratko tostirati.
  • Dodati grašak i gambere te peći 5 minuta.
  • Preliti bijelim vinom i polovicom povrtnog temeljca te promiješati. Ponavljati više puta, sve dok riža ne bude kuhana, oko 20 minuta.
  • Na kraju rižoto začiniti solju, paprom, kurkumom i bosiljkom te prethodno narezanim peršinom.

Podijelite ovaj članak