Vježbajmo za PET

Vježbe za osnaživanje ruku, koje se provode u paru, osmislila je mag.cin. Mateja Krmpotić, kineziologica koje je provodila radionice tjelesne aktivnosti u sklopu programa PETICA – igrom do zdravlja.

Preporučeni set vježbi trebalo bi provesti u dva ponavljanja (serije) s 2-minutnim odmorom između ponavljanja cjelokupnog seta vježbi.

Želimo vam zabavno i uspješno vježbanje!

1. Trčanje u mjestu

1_trcanje_na_mjestu
Opis vježbe: Lagano trčite u mjestu kako bi se zagrijali i pripremili za tjelovježbu.

Trajanje: 2 min

2. Cik-cak

2_cikcak
Opis vježbe: Roditelj radi izdržaj u skleku s raširenim nogama,a dijete radi skip preko vaših nogu. Nakon toga se zamijenite – dijete radi izdržaj u skleku s raširenim nogama, a vi radite skip preko njegovih nogu.

Trajanje: 30 sec

 

3. Jumping Jacks

3_jumpin_jacks
Opis vježbe: Skočite u zrak s raznoženjem (šireći noge u stranu), te odručenjem (šireći u isto vrijeme i ruke u stranu). Ponavljajte skokove u zadanom vremenu.

Trajanje: 30 sec

4. Tunel

4_tunel
Opis vježbe: Roditelj radi izdržaj u skleku, a dijete se provlači ispod vas. Nakon toga se zamijenite – dijete radi izdržaj u skleku, a vi prelazi četveronoške preko njega.

Trajanje: 10 puta

 

5. Lakat – koljeno

5_koljeno
Opis vježbe: Naizmjenice dodirnite laktom visoko podignuto suprotno koljena uz poskok.

Trajanje: 20 puta

6. Karate family!

6_karate
Opis vježbe: Stanite u raskorak, naizmjenice jednu ruku privlačite uz bok, stisnutom šakom prema stropu, dok drugu pružate čvrsto ispred sebe (šaka je također stisnuta).

Trajanje: 10 puta svaka ruka

 

7. Mountain climber

7_mountain_climber
Opis vježbe: Spustite se u poziciju skleka te naizmjenice privlačite, uz skok, koljeno prema prsima dok je suprotna noga ispružena (kao da trčite, ali dlanovi su cijelo vrijeme zalijepljeni uz pod).

Trajanje: 30 sec

8. Vrtimo vijaču

8_vrtimo_vijacu
Opis vježbe: Preskačite zamišljenu vijaču, baš kao da vam je u rukama prava pravcata.

Trajanje: 30 sec

 

9. Daj peticu!

9_daj_peticu
Opis vježbe: Zauzmite poziciju klečeći u uporu, oslanjajući se rukama i koljenima u pod, licem jedan prema drugome. Zadatak je naizmjenice dati visoko «peticu» jedan drugome istoimenim rukama.

Trajanje: 10 puta svaka ruka

NE ZABORAVITE!

10_hidratacija
VODA JE NAJZDRAVIJE PIĆE – NE ZABORAVITE SE ADEKVATNO HIDRIRATI TIJEKOM I NAKON VJEŽBANJA!

Podijelite ovaj članak