Pita à la Donja Povrtnica

Vrijeme pripreme: 45 minuta

Sastojci (4 osobe):

  • 750 g blitve
  • 400 g gljiva, narezanih
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 jaja
  • 1 kiselo vrhnje
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol, papar (po želji)

Priprema:

  • Blitvu kuhati u vodi 8 do 10 minuta, a potom ocijediti. Češnjak narezati na ploškice, popržiti na maslinovom ulju, dodati gljive i pirjati dok voda ne ispari. Dodati papar i sol.
  • Vatrostalnu zdjelu premazati maslacem, posložiti u redovima blitvu i šampinjone. Napraviti smjesu od jaja, kiselog vrhnja, malo soli i papra te zaliti povrće.
  • Peći u pećnici oko 30 minuta na 200°C.
  • Poslužiti sa žličicom kiselog vrhnja ili šalicom jogurta.

Podijelite ovaj članak