Neboder iz Mesnodola i Donje Povrtnice

Vrijeme pripreme: 45 minuta

Sastojci (4 osobe):

  • 400 g piletine
  • 1 luk, narezan
  • 1 manja glavica kupusa
  • 2 tikvice
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 2 šalice kiselog vrhnja
  • 1 dl bijelog vina
  • 100 g tvrdog sira
  • 2 žlice ulja

Priprema:

  • Odvojiti listove kupusa, blanširati ih i staviti na kuhinjsku krpu da se ocijede. Luk popržiti na maslinovom ulju i dodati sitno nasjeckano meso (prethodno začinjeno) i kratko pržiti.
  • Tikvice naribati u posudu. Zagrijati pećnicu na 180°C. Pomiješati vrhnje za kuhanje s kiselim vrhnjem i vinom. Mješavinom malo namazati dno posude u kojoj će se složenac peći.
  • Na dno posude poslagati listove kupusa, meso, sir i zaliti vrhnjem. Opet staviti listove kupusa i slagati tako da na vrhu budu listovi kupusa.
  • Složenac zaliti ostatkom vrhnja. Staviti u pećnicu i peći 30 do 40 minuta.

Podijelite ovaj članak