Crveno-zelena salata

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Sastojci (4 osobe):

  • 1 i ½ šalica crvene leće
  • 3 šalice povrtnog ili pilećeg temeljca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 150 g rikole
  • 100 g sira
  • 2 žličice kima
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žličice svježeg đumbira, naribanog
  • 2 žličice korijandra
  • papar

Priprema:

  • U većoj tavi zagrijati ulje. Dodati kim, češnjak, đumbir i pirjati 2 minute.
  • Dodati leću i kuhati još minutu.
  • Postupno dolijevati temeljac i pirjati 20 minuta, dok tekućina ne ispari.
  • Maknuti tavu s izvora topline, zatim začiniti korijandrom i dobro izmiješati.
  • Na tanjur posložiti rikolu, dodati leću i na vrh kozji sir.

Podijelite ovaj članak