Sastojci (4 osobe):
- 8 tvrdo kuhanih jaja
- 1 cikla
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žličica jabučnog octa
- ¼ žličice mljevene paprike
- nasjeckani peršin ili neki drugi za;
- sol, papar (po želji)
Priprema:
Ciklu s korom oprati u hladnoj vodi, staviti kuhati u slanu vodu oko 45 minuta, ohladiti i oguliti. Jaja skuhati te oguliti. Prerezati tvrdo kuhana jaja na pola i izdvojiti žumanjak u zdjelicu. Zatim dodati kuhanu ciklu, maslinovo ulje, jabučni ocat i začine. Smjesu izmiješati u mikseru dok ne postane homogena. Kuhani bjelanjak ukrasiti napravljenom smjesom te posuti nasjeckanim peršinom. Kratko ohladiti u hladnjaku i servirati.
Umjesto cikle možete napraviti nadjev od jabuka, sira i oraha.
Vrijeme pripreme: 60 minuta