Heljdini krekeri

Sastojci (4 osobe):

  • 1 šalica heljde
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žličica soli
  • papar, ružmarin – po želji

Priprema:

  • Namočiti heljdu noć prije korištenja.
  • Idući je dan oprati i staviti u uređaj za miješanje te pomiješati zajedno s uljem. Miješati dok smjesa ne postane gusta.
  • Dodati začine i pomiješati.
  • Na lim za pečenje staviti papir za pečenje, izliti smjesu i ravnomjerno rasporediti. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva.
  • Nakon 10 minuta izvaditi lim iz pećnice, oblikovati krekera po želji te vratiti u pećnicu.
  • Nakon još 10 minuta pečenja izvaditi lim iz pećnice, okrenuti krekere na drugi papir za pečenje tako da je donji dio sada gore. Odlijepiti papir za pečenje i vratiti u pećnicu. Peći još 10 minuta na toj strani.
  • Nakon što se krekeri ohlade, poslužiti ih sa sirnim namazom.

Vrijeme pripreme: 60 min

Podijelite ovaj članak