„Zdravi doručak“ okupio 400 učenika i roditelja

Cilj događanja „Zdravi doručak“ bio je pokazati djeci i roditeljima kako od jednostavnih namirnica pripremiti zdrav i ukusan doručak. Za izradu kreativnih recepata te pripremanje zdravog doručka bio je zadužen chef Mario Čepek, a osim standardnih namirnica koje se nalaze u svakom kućanstvu, koristio je i zdrave sezonske delikatese, poput čimulica (mladih izdanaka kelja) i jagoda.

Djecu je oduševila francuska pita „quiche“ od integralnog tijesta s nadjevom od krem sira i čimulica, Club sendvič s piletinom i rikolom, pjenica od griza s ukuhanim jagodama te domaći jogurt s hrskavim žitaricama, sušenim i sezonskim voćem i medom. Roditelji i učitelji bili su sretni što se jelo „zeleno“.

Na „Zdravom doručku“ bile su i maskote programa, Njumi i Njami, koji su donijeli svježe vijesti iz Zdravigrada, ali i provjerili koliko je gradiva usvojeno tijekom PETICA nastavnih sati. Njumi i Njamija oduševilo je bogato znanje koje su djeca pokazala o zdravom tanjuru i zdravim navikama, a nakon toga igri i veselju nije bilo kraja.

Studenti Kineziološkog fakulteta, suradnici na programu, pripremili su zabavan poligon za vježbanje jer zdrave jutarnje navike uz zdravu prehranu uključuju i tjelovježbu koja, povrh toga, pridonosi dobrom raspoloženju. Studenti Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, također suradnici na programu, pripremili su kreativnu radionicu tijekom koje su s djecom usvajali nova znanja, ali i izradili najveći zdravi tanjur na kojem su se našle brojne delicije u raznim tehnikama crtanja.

„Zdravi doručak“ prvi je u nizu događanja koja su tijekom programa PETICA – igrom do zdravlja pripremljeni za djecu. Još zabavnih zajedničkih trenutaka slijedi!

Podijelite ovaj članak