Upoznaj kvinoju!

Vrijeme pripreme: 45 minuta

Sastojci (4 osobe):

  • 1 šalica tofua
  • 1 šalica kvinoje
  • 1 šalica kukuruza
  • 1 crveni luk, narezan
  • 1 vezica rotkvica, narezana
  • 1 mrkva, krupno naribana
  • 2 žlice sezama
  • 2 žlice suncokretovih sjemenki
  • 2 žlice bućinih sjemenki
  • 1 šalica vode
  • 1/2 žličice soli

Preljev: tamari – umak od soje i đumbira (po želji)

  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 4 žlice rižinog octa
  • 2 mlada luka, sitno nasjeckana
  • 1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan

Priprema:

  • Sjemenke popržiti na grill tavi i ostaviti da se ohlade.
  • Tofu prethodno marinirati u tamari umaku te lagano popržiti na grill tavi 3 do 5 minuta. Ostaviti da se ohladi.
  • Zagrijati vodu, dodati kvinoju i kuhati poklopljeno 20 minuta na laganoj vatri. Nakon kuhanja rasprostrijeti da se ohladi.
  • U malo vode prokuhati kockice crvenog luka i kukuruz pa ostaviti da se ohladi.
  • Pomiješati sve ohlađene sastojke, pa sve sastojke za preljev i umiješati u kvinoju. Ostaviti da odstoji 20-ak minuta.

Podijelite ovaj članak