Sendvič s popečkom iz Ribnice

Vrijeme pripreme: 60 minuta

Sastojci (4 do 6 osoba):

  • 1 veći krumpir
  • 4 mlada luka, nasjeckana
  • 400 g kuhanog bakalara
  • ½ šalice graška
  • 1 jaje
  • 1 zelena salata
  • 2 rajčice, narezane na kolutove
  • 2 šalice krušnih mrvica
  • 3 žličice sezama
  • 3 žličice lana
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • sol i papar (po želji)

Priprema:

  • Krumpir skuhati u vrućoj vodi te po završetku napraviti pire u većoj zdjeli. Grašak kuhati 8 minuta u kipućoj vodi pa procijediti.
  • U manjoj tavi popržiti luk na maslinovom ulju. Umiješati u krumpir.
  • Smjesi dodati komadiće bakalara, grašak, jaje, sol i papar. Sve promiješati, pokriti i ohladiti 30 minuta.
  • Oblikovati 6 ili više popečaka od ohlađene smjese, uvaljati u krušne mrvice koje smo prethodno pomiješali sa sezamom i mljevenim lanom.
  • Peći na zagrijanom ulju na vatri srednje jačine, nekoliko minuta sa svake strane.
  • Servirati u pecivu od cjelovitog zrna s nekoliko listova zelene salate i par komada rajčice, pokapati maslinovim uljem.

Podijelite ovaj članak