“Lažni” bolonjez od crvene leće i gljiva

Sastojci (6 osoba):

  • 200 g crvene leće
  • 200 g šampinjona ili smeđih gljiva
  • 1 veći crveni luk
  • 1 mrkva
  • 1 celer
  • 2 češnja češnjaka
  • 400 ml pasirane rajčice
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica origana, suhog
  • 1 žličica timijana, suhog
  • 1/2 žličice dimljene paprike
  • Sol i papar po ukusu
  • Voda ili povrtni temeljac po potrebi (~200 ml)
  • 500 g tjestenine (po želji)

Priprema:

  1. U tavi zagrijati maslinovo ulje, dodati luk i pirjati 2–3 min.
  2. Dodati češnjak te naribanu mrkvu i celer. Začiniti dimljenom paprikom te solju i paprom.
  3. Ubaciti nasjeckane gljive i pirjati.
  4. Dodati leću, rajčicu, začine i temeljac. Poklopiti i kuhati 20–25 min, dok leća ne omekša.
  5. Poslužiti s omiljenom tjesteninom.

Vrijeme pripreme: 45 minuta

Podijelite ovaj članak