Fino varivo od pšenice s tikvicama

Vrijeme pripreme: 40 minuta

Sastojci (4 osobe):

  • 320 g pšenice
  • 2 tikvice
  • 8 cvjetova tikvica
  • ½ crvenog luka, nasjeckanog
  • 2 češnja češnjaka
  • 50 g naribanog sira
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 1 čaša bijelog vina
  • ½ l mesnog temeljca
  • sol, papar u zrnu

Priprema:

  • Nasjeckani luk popržiti na ulju, dodati cvjetove tikvica presječene na četiri dijela, tikvice narezane na tanke kolutove i sve zaliti bijelim vinom.
  • Kad dio vina ispari, uliti temeljac i prethodno opranu i preko noći namočenu pšenicu. Kuhati na laganoj vatri dok se varivo ne zgusne.
  • Kad je varivo skuhano, dodati naribani sir i svježe samljeveni papar.

Podijelite ovaj članak