Bob i gljive vole Žitnjak

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Sastojci (2 osobe):

  • 450 g boba
  • 100 g gljiva
  • 150 g tjestenine
  • 1 luk
  • 30 g parmezana
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol, papar i čili papričica (po želji)

Priprema:

  • Bob kuhati u slanoj vodi 10 minuta.
  • ¼ boba izmiksati štapnim mikserom i propasirati da dobijete glatku smjesu.
  • Luk kratko popržiti na maslinovom ulju te dodati nasjeckane gljive.
  • Gljive pržiti na ulju 10-ak minuta.
  • Dodati ostatak boba, kratko ga popržiti s gljivama te dodati procijeđenu tjesteninu i propasirani bob. Dodati začine.
  • Pri serviranju na tjesteninu staviti listiće parmezana.

Podijelite ovaj članak