Narančasti eliksir

Vrijeme pripreme: 45 min

Sastojci (za 4 osobe):

  • 1 kg mrkve
  • ½ šalice jogurta
  • 3 manja luka
  • 4 čaše vode
  • 2 žličice maslinovog ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žličica đumbira
  • 1 žličica kurkumina
  • papar i sol (po želji)

Priprema:

  • U posudu staviti maslinovo ulje te pirjati luk, češnjak i đumbir dok luk ne poprimi zlatnu boju.
  • Zatim dodati nasjeckanu mrkvu, kurkumin i vodu te kuhati 1 do 2 minute.
  • Dodati vodu i kuhati dok juha ne proključa te dok mrkve ne postanu mekane, 20 do 25 minuta.
  • Dobivenu juhu prebaciti u mikser te izmiješati dok ne nastane homogena smjesa.
  • Juhu staviti u hladnjak na 4 sata te poslužiti sa žlicom jogurta.
    Ako želite toplu juhu, onda je odmah poslužite.

Podijelite ovaj članak