Sastojci (cca. 20 komada):
- 250 grama ghee-ja
- 120 grama smeđeg šećera
- 175 grama kestenovog meda
- 420 grama zobenih pahuljica
- 100 grama sjeckanih lješnjaka
- Sitno naribana korica 1 naranče ili kandirana naranča
- 3 žlice marmelade od naranče
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180° te kalup premažite ghee-jem.
Na srednje jakoj vatri otopite maslac, šećer i med uz stalno miješanje. Potom smjesu sklonite s vatre i umiješajte zobene pahuljice, lješnjake i narančinu koricu. Sada ste dobili mekanu smjesu koju istresete u kalup.
Kolač pecite 30 minuta, rubovi trebaju dobiti rumenu boju, a sredina bi trebala ostati mekana. Kad se kolač ohladi, premažite ga sa džemom od naranče kojeg ste prethodno pomiješali sa žlicom vode te zagrijali do konzistencije sirupa. Kolač narežite na trakice te ga, u hermetički zatvorenoj posudi, možete grickati i do tjedan dana. Izrazito je ukusan i sladak, stoga budite umjereni!
Vrijeme pripreme: 45 minuta