Sastojci (1 lim za pečenje):
Za tijesto:
- 500 g glatkog brašna
- 3 žlice suncokretovog ulja
- 250 ml vode
- Sol
Za nadjev:
- 1 buča
- 500 g svježeg sira
- 2 jaja
- Čašica vrhnja
- Sol po želji
Priprema:
- U posudu staviti brašno, ulje i sol te dodati mlaku vodu. Od tih sastojaka zamijesiti tijesto.
- Oblikovati tijesto u kuglu te ga premazati s malo ulja, vratiti u posudu, prekriti krpom te ostaviti da odstoji oko 30 minuta.
- Za to vrijeme naribati buču, staviti u posudu te pomiješati sa svježim sirom, kiselim vrhnjem i jajima te posoliti po želji.
- Tijesto podijeliti na 4 dijela, lagano pobrašniti podlogu, razvaljati tijesto po podlozi i poškropiti s malo ulja.
- Napuniti nadjevom i zarolati tijesto te peći na 200 °C 30-40 minuta
Vrijeme pripreme: 1 sat