Sastojci (1 lim za pečenje):

Za tijesto:

  • 500 g glatkog brašna 
  • 3 žlice suncokretovog ulja
  • 250 ml vode
  • Sol

Za nadjev:

  • 1 buča
  • 500 g svježeg sira
  • 2 jaja
  • Čašica vrhnja
  • Sol po želji

Priprema:

  1. U posudu staviti brašno, ulje i sol te dodati mlaku vodu. Od tih sastojaka zamijesiti tijesto.
  2. Oblikovati tijesto u kuglu te ga premazati s malo ulja, vratiti u posudu, prekriti krpom te ostaviti da odstoji oko 30 minuta.
  3. Za to vrijeme naribati buču, staviti u posudu te pomiješati sa svježim sirom, kiselim vrhnjem i jajima te posoliti po želji.
  4. Tijesto podijeliti na 4 dijela, lagano pobrašniti podlogu, razvaljati tijesto po podlozi i poškropiti s malo ulja.
  5. Napuniti nadjevom i zarolati tijesto te peći na 200 °C 30-40 minuta  

Vrijeme pripreme: 1 sat

Podijelite ovaj članak