Crveno-zeleni omlet

Vrijeme pripreme: 20 minuta

Sastojci (4 osobe):

  • 150 g graška
    50 g kukuruza
    150 g šunke kuhane u vlastitom soku (u komadu), narezane
    150 g sira (po želji), naribanog
    1 rajčica, narezana
    6 jaja
    1 manji ljubičasti luk
    2 žlice maslinovog ulja
    sol, papar (po želji)

Priprema:

  • Luk narezati na sitne kockice i popržiti na maslinovom ulju, dodati grašak, podliti s malo vode i pirjati 15-ak minuta.
  • U zdjelici vilicom razmutiti jaja, posoliti ih i dodati papar.
  • Na vruću tavu uliti malo ulja i odjednom staviti jaja. Čim je donji dio jaja pečen, lopaticom odvojiti rubove i okrenuti jaja na drugu stranu. Smanjiti vatru pa na jaja dodati pirjani grašak, kukuruz, narezanu šunku, sir i komadiće rajčica.
  • Začiniti po ukusu, preklopiti jaja te ugasiti vatru. Ostaviti 2 do 3 minute u vrućoj tavi da se sastojci prožmu i da se sir otopi.

Podijelite ovaj članak