Vrijeme pripreme: 20 minuta
Sastojci (4 osobe):
- 150 g graška
50 g kukuruza
150 g šunke kuhane u vlastitom soku (u komadu), narezane
150 g sira (po želji), naribanog
1 rajčica, narezana
6 jaja
1 manji ljubičasti luk
2 žlice maslinovog ulja
sol, papar (po želji)
Priprema:
- Luk narezati na sitne kockice i popržiti na maslinovom ulju, dodati grašak, podliti s malo vode i pirjati 15-ak minuta.
- U zdjelici vilicom razmutiti jaja, posoliti ih i dodati papar.
- Na vruću tavu uliti malo ulja i odjednom staviti jaja. Čim je donji dio jaja pečen, lopaticom odvojiti rubove i okrenuti jaja na drugu stranu. Smanjiti vatru pa na jaja dodati pirjani grašak, kukuruz, narezanu šunku, sir i komadiće rajčica.
- Začiniti po ukusu, preklopiti jaja te ugasiti vatru. Ostaviti 2 do 3 minute u vrućoj tavi da se sastojci prožmu i da se sir otopi.