Vrijeme pripreme: 45 minuta
Sastojci (4 osobe):
- 1 srednje velika cvjetača (300 g)
- 400 g piletine
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol
- začinsko bilje
- papar
Priprema:
- Zagrijati maslinovo ulje. Staviti piletinu na grill tavu te peći 15 minuta.
- U velikoj posudi potrebno je zagrijati vodu te nadodati narezane komade cvjetače (odstraniti stabljiku i listove).
- Kuhati cvjetaču oko 10 minuta.
- Sačuvati tekućine u kojoj se kuhala cvjetača, a ostalu tekućinu ukloniti iz posude.
- Skuhanu cvjetaču staviti u mikser, dodati sačuvanu tekućinu od kuhanja, te maslinovo ulje.
- Izraditi pire te začiniti solju i paprom.
Sastojci za šarenu salatu:
- 1-2 mrkve
- 300 g stapki celera
- 1 mladi luk
- za preljev:
- 1 dl jogurta
- 0,5 dl light majoneze
- 1 žlica senfa
- 1 žlica octa
- sol, papar
Priprema:
- Stapke celera narezati na rezance, luk na kolutiće, a mrkvu grubo naribati, pa sve dobro promiješati.
- Sve sastojke za preljev dobro izmiješati i preliti preko povrća.
- Poslužiti piletinu s pireom od cvjetače te šarenu salatu.