Vrijeme pripreme: 45 minuta
Sastojci (4 osobe):
- 1 konzerva tunjevine
- 2 jaja
- glavica luka
- 1 mrkva
- 1 konzerva kukuruza (150 g)
- 4 žlice krušnih mrvica
- 2 žlice sezamovih sjemenki
- 1 žlica lanenih sjemenki
- 1/3 šalice kukuruznog brašna
- 1 stručak peršina
- sol i papar
- maslinovo ulje
Priprema:
- Pjenjačom umutiti jaja. Sitno narezati luk pa ga dodati u jaja. Ocijediti tunjevinu, usitniti je vilicom i dodati u smjesu. Dodati kukuruz, sitno rezani peršin, naribanu mrkvu te krušne mrvice.
- Ukoliko se smjesa ne može oblikovati u polpete, dodati još mrvica. Svaku polpetu uvaljati u kuruzno brašno te sjemenke od sezama i lana pa ih pržite na maslinovu ulju dok ne dobiju rumenu boju.