Srdele na žuto-crvenom tanjuru

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Sastojci (4 osobe):

  • 500 g srdela
  • 100 g tikvica
  • 200 g cvjetače
  • 250 g pelata, nasjeckanih
  • 150 g palente
  • 4 češnja češnjaka
  • 3 žlice cjelovitog brašna
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 3 žlice sezama
  • bosiljak, origano, lovorov list
  • sol, papar (po želji)

Priprema:

  • Srdele uvaljati u brašno pomiješano sa sezamom.
  • Češnjak sitno nasjeckati i kratko popržiti na maslinovom ulju, dodati tikvicu i cvjetove cvjetače te pirjati 5 minuta. Pelate sa sokom dodati povrću. Šalšu začiniti solju, paprom, bosiljkom i origanom, dodati lovorov list i pirjati na laganoj vatri 15 minuta.
  • Skuhati palentu.
  • Ispeći srdele u dubokom ulju, 4 do 5 minuta, te servirati s palentom i šalšom.

Podijelite ovaj članak