Vrijeme pripreme: 45 minuta
Sastojci (4 osobe):
- 1 šalica tofua
- 1 šalica kvinoje
- 1 šalica kukuruza
- 1 crveni luk, narezan
- 1 vezica rotkvica, narezana
- 1 mrkva, krupno naribana
- 2 žlice sezama
- 2 žlice suncokretovih sjemenki
- 2 žlice bućinih sjemenki
- 1 šalica vode
- 1/2 žličice soli
Preljev: tamari – umak od soje i đumbira (po želji)
- 4 žlice maslinovog ulja
- 4 žlice rižinog octa
- 2 mlada luka, sitno nasjeckana
- 1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
Priprema:
- Sjemenke popržiti na grill tavi i ostaviti da se ohlade.
- Tofu prethodno marinirati u tamari umaku te lagano popržiti na grill tavi 3 do 5 minuta. Ostaviti da se ohladi.
- Zagrijati vodu, dodati kvinoju i kuhati poklopljeno 20 minuta na laganoj vatri. Nakon kuhanja rasprostrijeti da se ohladi.
- U malo vode prokuhati kockice crvenog luka i kukuruz pa ostaviti da se ohladi.
- Pomiješati sve ohlađene sastojke, pa sve sastojke za preljev i umiješati u kvinoju. Ostaviti da odstoji 20-ak minuta.