Pileći club sendvič

Sastojci (1 osoba):

  • 3 komada tosta
  • 10 ml maslinovog ulja
  • 100 g pilećih prsa
  • 1 g soli
  • 1 jaje
  • 20 g pancete (4 kriške)
  • 20 g sira, po želji (2 kriške)
  • 5 g zelene salate
  • 5 g rikole
  • 20 g rajčice
  • 1 čačkalica

Umak à la tartar:

  • 20 g majoneze
  • 10 g kiselog vrhnja
  • 10 g kiselog krastavca (ribano)
  • 2 g svježeg vlasca
  • 10 ml maslinovog ulja

Priprema sendviča:

Na tavi kratko peći pancetu i nakon toga staviti na masni papir. Peći 4 minute na 180 °C.
Na masnoći pancete peći piletinu s jedne i druge strane oko 3 minute (prsa prethodno posoliti). Pileća prsa maknuti s vatre i na istoj tavi tostirati tost. Kad je završeno, dodati 10 ml maslinovog ulja i ispeći jaje na oko (na način da sredina ostane tekuća).

Složiti sendvič sljedećim redoslijedom: staviti tost, zatim umak (1 žličica), položiti pečenu piletinu, 2 kriške pancete, list zelene salate te drugi komad tosta. Zatim na drugi komad tosta staviti preostale sastojke: sir, pečeno jaje, 2 kriške pancete, umak (1 žličica), list zelene salate, rikolu i prethodno narezanu rajčicu. Na kraju staviti posljednji komad tosta i probosti čačkalicom.

Priprema umaka:

U majonezu dodati kiselo vrhnje i kisele krastavce, začiniti vlascem, solju i preostalim maslinovim uljem.

Podijelite ovaj članak