Vrijeme pripreme: 1 sat i 30 minuta
Sastojci (2 osobe):
- ½ velike ili 1 manja bundeva
- 1 poriluk
- 1 stručak peršina
- 1 luk
- 1 mrkva
- 1,5 l pilećeg temeljca
- 200 g piletine
- 1 mandarina
- 2/3 šalice kuhanog ječma
- 6 žličica maslinovog ulja
- Koristiti začine po želji: kurkuma, kumin, čili
Priprema:
- Kuhati ječam u vodi (20 minuta) dok ne omekša.
- Za to vrijeme očistiti bundevu i narezati je na kockice. Ispeći kockice bundeve u pećnici (180 stupnjeva) 10 minuta.
- Na 3 žličice maslinovog ulja pirjati sitno rezani poriluk.
- Dodati kockice pečene bundeve pa preliti pilećim temeljcem (1,5l). Pustite neka prokuha.
- Kuhati 15 minuta, zatim dodati sok mandarine pa usitniti mikserom.
- U zasebnu posudu narezati luk te ga pirjati na 3 žličice maslinovog ulja. Nakon toga dodati nasjeckanu mrkvu te nastaviti pirjati još 10 minuta.
- Dodati prethodno narezane kockice piletine u posudu te zajedno pirjati s lukom i mrkvom 15 minuta.
- Pomiješati ukuhani ječam, usitnjenu bundevu i komadiće piletine.
- Začiniti po ukusu. Kuhati još 10 minuta.