Vrijeme pripreme: 30 minuta
Sastojci (4 osobe):
- 500 g srdela
- 100 g tikvica
- 200 g cvjetače
- 250 g pelata, nasjeckanih
- 150 g palente
- 4 češnja češnjaka
- 3 žlice cjelovitog brašna
- 3 žlice maslinovog ulja
- 3 žlice sezama
- bosiljak, origano, lovorov list
- sol, papar (po želji)
Priprema:
- Srdele uvaljati u brašno pomiješano sa sezamom.
- Češnjak sitno nasjeckati i kratko popržiti na maslinovom ulju, dodati tikvicu i cvjetove cvjetače te pirjati 5 minuta. Pelate sa sokom dodati povrću. Šalšu začiniti solju, paprom, bosiljkom i origanom, dodati lovorov list i pirjati na laganoj vatri 15 minuta.
- Skuhati palentu.
- Ispeći srdele u dubokom ulju, 4 do 5 minuta, te servirati s palentom i šalšom.