Vrijeme pripreme: 60 minuta
Sastojci (4 osobe):
- 4 skuše
- 300 g brokule
- 300 g cvjetače
- 50 ml kiselog vrhnja
- 3 žlice krušnih mrvica
- 1 žlica parmezana
- 1 limun
- ½ glavice češnjaka
- maslinovo ulje, sol i ružmarin po želji
Priprema:
- Očišćenu ribu posoliti i nauljiti maslinovim uljem. U trbušnu šupljinu ribe staviti češnjak i ružmarin.
- Ribu položiti u aluminijsku foliju, na nju staviti dvije ploške limuna te sve zajedno zamotati. Ponoviti postupak s ostatkom ribe. Sve zajedno peći 50 minuta na 180 ֠ C.
- Odvojiti cvjetove brokule i cvjetače te blanširati 6-8 minuta.
- Pomiješati kiselo vrhnje, krušne mrvice i sol u posudi.
- Pripremljeno povrće posložiti u vatrostalnu posudu i preliti pripremljenom smjesom. Sve zajedno posuti žlicom ribanog parmezana, a potom zapeći u pećnici 20 minuta na 200 ֠ C.