Vrijeme pripreme (20 keksa): 60 minuta
Sastojci:
- 80 g pšeničnog brašna
- 70 g heljdinog brašna
- 2 jabuke
- 1 jaje
- 80 g maslaca
- 100 g oraha
- 20 g zobenih pahuljica
- 3 žlice javorovog sirupa
- 1 žlica kvasca u prahu
- 2 žlice limunovog soka
- 1 žličica cimeta
- prstohvat soli
Priprema:
- Razmutiti jaje i umiješati omekšali maslac i javorov sirup. U smjesu dodati brašno, kvasac, sol i cimet.
- Orahe nasjeckati, a jabuke oguliti i naribati te ih poškropiti limunovim sokom.
- Orahe, jabuke i zobene pahuljice lagano umiješati u smjesu.
- Lagano oblikovati kekse i staviti ih u zamrzivač na 30 minuta.
- Zagrijati pećnicu na 180°C. Kekse staviti na papir za pečenje i peći 15 minuta.
Stručni tim PETICA – igrom do zdravlja