Sastojci (4 osobe):
- 1 šalica heljde
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žličica soli
- papar, ružmarin – po želji
Priprema:
- Namočiti heljdu noć prije korištenja.
- Idući je dan oprati i staviti u uređaj za miješanje te pomiješati zajedno s uljem. Miješati dok smjesa ne postane gusta.
- Dodati začine i pomiješati.
- Na lim za pečenje staviti papir za pečenje, izliti smjesu i ravnomjerno rasporediti. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva.
- Nakon 10 minuta izvaditi lim iz pećnice, oblikovati krekera po želji te vratiti u pećnicu.
- Nakon još 10 minuta pečenja izvaditi lim iz pećnice, okrenuti krekere na drugi papir za pečenje tako da je donji dio sada gore. Odlijepiti papir za pečenje i vratiti u pećnicu. Peći još 10 minuta na toj strani.
- Nakon što se krekeri ohlade, poslužiti ih sa sirnim namazom.
Vrijeme pripreme: 60 min