Vrijeme pripreme: 35 minuta
Sastojci (5 osoba):
- 2 šalice zobenih pahuljica
- 1 šalica mljevenih sušenih jabuka
- ½ šalice kokosovog brašna
- ½ šalice nasjeckanih oraha
- ½ šalice suhih smokava
- ¼ šalice suncokretovog /maslinovog ulja
- ¼ nasjeckane tamne čokolade
- 2 žlice meda
- 1 žličica cimeta
- aroma vanilije po želji
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 180 ̊C.
- Ravnomjerno rasporediti smjesu zobenih pahuljica, kokosovog brašna i oraha po papiru za pečenje te staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 10 minuta, odnosno do postizanja zlatne boje. Povremeno miješati kako sastojci ne bi izgorili.
- Smokve staviti u mikser te miješati do postizanja homogene teksture.
- Na laganoj vatri rastopiti suncokretovo ulje, med i aromu vanilije, a potom dodati pastu od smokava te dobro promiješati.
- Vruću tekućinu pomiješati s prethodno tostiranom smjesom, mljevenim sušenim jabukama, komadićima tamne čokolade te cimetom.
- Pripravljenu smjesu ravnomjerno razvaljati po limu za pečenje te hladiti u hladnjaku 2 sata.
- Nakon što se smjesa ohladila, narezati na pločice te poslužiti.