Vodenko preporučuje!

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Sastojci (4 osobe):

  • 250 g povrća za juhu
  • 250 g kockica bundeve
  • 1 manji luk
  • 0,5 l vode ili povrtnog temeljca
  • 150 g palente
  • bućine sjemenke
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol, papar, bućino ulje (po želji)

Priprema:

  • Na maslinovom ulju popržiti luk, posoliti, preliti povrtnim temeljcem i pričekati da zavri.
  • Dodati povrće za juhu (mrkva, celer, peršin) i bundevu, posoliti i popapriti. Kuhati dok povrće ne omekša.
  • Skuhati palentu. Kada se ohladi, nožem izrezati kockice. Kockice palente lagano prepeći na grill tavi, 2 minute. Na tavi također kratko tostirati bućine sjemenke i umiješati ih u juhu.
  • Prije serviranja juhu lagano zaliti bućinim uljem (po želji) te poslužiti kockice palente.

Podijelite ovaj članak