Vrijeme pripreme: 30 minuta
Sastojci (4 osobe):
- 250 g povrća za juhu
- 250 g kockica bundeve
- 1 manji luk
- 0,5 l vode ili povrtnog temeljca
- 150 g palente
- bućine sjemenke
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol, papar, bućino ulje (po želji)
Priprema:
- Na maslinovom ulju popržiti luk, posoliti, preliti povrtnim temeljcem i pričekati da zavri.
- Dodati povrće za juhu (mrkva, celer, peršin) i bundevu, posoliti i popapriti. Kuhati dok povrće ne omekša.
- Skuhati palentu. Kada se ohladi, nožem izrezati kockice. Kockice palente lagano prepeći na grill tavi, 2 minute. Na tavi također kratko tostirati bućine sjemenke i umiješati ih u juhu.
- Prije serviranja juhu lagano zaliti bućinim uljem (po želji) te poslužiti kockice palente.