Vrijeme pripreme: 60 minuta
Sastojci (4 do 6 osoba):
- 1 veći krumpir
- 4 mlada luka, nasjeckana
- 400 g kuhanog bakalara
- ½ šalice graška
- 1 jaje
- 1 zelena salata
- 2 rajčice, narezane na kolutove
- 2 šalice krušnih mrvica
- 3 žličice sezama
- 3 žličice lana
- 5 žlica maslinovog ulja
- sol i papar (po želji)
Priprema:
- Krumpir skuhati u vrućoj vodi te po završetku napraviti pire u većoj zdjeli. Grašak kuhati 8 minuta u kipućoj vodi pa procijediti.
- U manjoj tavi popržiti luk na maslinovom ulju. Umiješati u krumpir.
- Smjesi dodati komadiće bakalara, grašak, jaje, sol i papar. Sve promiješati, pokriti i ohladiti 30 minuta.
- Oblikovati 6 ili više popečaka od ohlađene smjese, uvaljati u krušne mrvice koje smo prethodno pomiješali sa sezamom i mljevenim lanom.
- Peći na zagrijanom ulju na vatri srednje jačine, nekoliko minuta sa svake strane.
- Servirati u pecivu od cjelovitog zrna s nekoliko listova zelene salate i par komada rajčice, pokapati maslinovim uljem.