Vrijeme pripreme: 45 min
Sastojci (za 4 osobe):
- 1 kg mrkve
- ½ šalice jogurta
- 3 manja luka
- 4 čaše vode
- 2 žličice maslinovog ulja
- 1 češanj češnjaka
- 1 žličica đumbira
- 1 žličica kurkumina
- papar i sol (po želji)
Priprema:
- U posudu staviti maslinovo ulje te pirjati luk, češnjak i đumbir dok luk ne poprimi zlatnu boju.
- Zatim dodati nasjeckanu mrkvu, kurkumin i vodu te kuhati 1 do 2 minute.
- Dodati vodu i kuhati dok juha ne proključa te dok mrkve ne postanu mekane, 20 do 25 minuta.
- Dobivenu juhu prebaciti u mikser te izmiješati dok ne nastane homogena smjesa.
- Juhu staviti u hladnjak na 4 sata te poslužiti sa žlicom jogurta.
Ako želite toplu juhu, onda je odmah poslužite.