Sastojci (4 osobe):
- 400 g integralne tjestenine
- žlica maslinovog ulja
- malo naribane limunove korice
- češanj češnjaka
- 2 žlice majčine dušice ili začinskog bilja po želji
- 400 g oslića
- parmezan
- 2 žlice maslaca
- 40 g pinjola ili badema
- 400 g rukole
Priprema:
- U veći lonac uliti vodu i posoliti.
- Dodati tjesteninu i kuhati dok ne postane al dente.
- Ostaviti čašu vode u kojoj se kuhala tjestenina, a tjesteninu procijediti.
- U tavi zagrijati maslinovo ulje, dodati naribanu limunovu koricu, češnjak te majčinu
dušicu te pirjati sve zajedno 3-4 minute. - Dobivenu smjesu staviti u posudu. U tavu u kojoj ste pripremili prethodnu smjesu
dodati oslić i maslac te ispeći oslić, lagano s obje strane. - Potom izvaditi ribu te dodati tjesteninu, ranije pripremljenu smjesu te oslić.
- Sve dobro promiješati te kratko zajedno zagrijati.
- Posipati parmezanom i pinjolima te poslužiti uz rukolu.
Vrijeme pripreme: 25 minuta