Upoznajte Njumi i Njamija

Važno je znati da je Njumi djevojčica, a Njami dječak. Oni dolaze iz Zdravigrada. Na zabavan, edukativan način prenose djeci razne informacije o hrani, ali i zdravim navikama.

 „Mi smo Njumi i Njami, i dolazimo iz Zdravigrada. Tamo je sve šareno, zabavno i zdravo. Gornja voćnica i Donja povrtnica vrve od sočnih plodova, a možete pronaći i Slatkogoricu gdje samo ponekad svratimo.“, tako su se djeci, u svim razredima pilot osnovnih škola u kojima je započela implementacija programa PETICA – igrom do zdravlja, predstavile maskote programa Njumi i Njami.

Njumi je djevojčica čija je kosa napravljena od najčišće vode iz planinskog izvora, a haljina od lišća. Ona obožava prirodu i zdravlje, a najvažniji joj je zadatak prenijeti djeci informaciju kako voda ima važnu ulogu u svakodnevnoj prehrani. 5-7 čaša vode se preporučuje djeci školske dobi. Njen prijatelj je Njami, dječak koji puca od zdravlja i energije. Njami je brz, okretan i zdrav jer se uravnoteženo hrani i jako dobro poznaje zdravi tanjur. Njegov je zadatak upravo taj – naučiti djecu što sve sadrži zdravi tanjur i kako on izgleda. Zato Njami ima frizbi s kojim je konstantno u akciji, a koji prikazuje sadržaj zdravog tanjura. On ga podsjeća da pri svakom obroku unosi uravnoteženi omjer namirnica.

Njumi i Njami djecu prate kroz sve obrazovne materijale, ali i praktičnu nastavu. Upoznali su djecu s programom, donijeli im posebno osmišljene sportske rekvizite za radionice tjelovježbe te će redovito komunicirati s djecom, prenoseći im poruke uživo ili putem video materijala. Njumi i Njami su tu kako bi pozornost uvijek bila na vrhuncu, a zabavi uz PETICU nikada ne bi bilo kraja. Rezultat ovog zajedničkog druženja trebalo bi biti usvajanje zdravih navika, kao i sadržaja zdravog tanjura.

Već nakon prvog susreta, možemo zaključiti da su djeca prihvatila Njumi i Njamija kao svoje nove prijatelje!

Podijelite ovaj članak