Započela nova sezona PETICA-igrom do zdravlja

Početkom nove školske godine započele su i aktivnosti u sklopu programa PETICA-igrom do zdravlja u trećim i četvrtim razredima 15 zagrebačkih osnovnih škola. Tijekom ljeta stručni tim PETICA uložio je mnogo truda i rada u razvoj novih edukativnih materijala, nastavnih pomagala, ali i u pripremu aktivnosti u kojima će, nadamo se, uživati oni najmlađi, ali i odrasli sudionici programa.

Tijekom listopada Njumi, Njami i Vodenko posjetit će učenike trećih razreda, a u studenom, učenike četvrtih razreda te im donijeti korisne i vesele darove iz Zdravigrada. Priručnik o zdravom životu 2 i radni listovi PETICA upoznat će učenike s hranjivim tvarima koje se nalaze u hrani, “osobnim iskaznicama” namirnica-deklaracijama, tradicionalnim jelima Hrvatske, mediteranskom prehranom, različitim vrstama sportova, utjecaju prehrane i tjelesne aktivnosti na zdravlje te mnogim drugim zanimljivostima. Kroz različite pokuse, kušanje novih namirnica i uzbudljive igre vodit će ih prethodno educirani učitelji i studenti nutricionizma te kineziologije. Cilj ovako kreativnih i interaktivnih predavanja i radionica, ali i različitih kampanja, koje smo osmislili za vas, jest da potaknemo učenike da naučeno primijene u svakodnevnom životu, ali i da dodatno potaknu vas roditelje na različite, zajedničke aktivnosti posvećene hrani, prehrani, tjelovježbi i zdravlju. S druge strane, nastavna pomagala pomoći će djeci da kroz zabavu usvajaju pet zdravih navika, ali i omogućiti im da pospreme svoje radne listiće te da vrijedno zapisuju sve svoje zaključke s predavanja i radionica. Nećemo vam otkriti o kakvim rekvizitima je točno riječ, no vjerujemo da će vaši mališani podijeliti svoje uzbuđenje s vama kada ih Njumi, Njami i Vodenko posjete s poklonima.

Radujemo se i veselimo novim izazovima koji nas čekaju tijekom školske godine 2016./2017., a vas roditelje pozivamo da se aktivno uključite te da vaše mališane dodatno potičete na brigu o zdravijim životnim navikama. Ako vam možda treba poneki savjet ili ideja kako to učiniti, posjetite našu osvježenu službenu web stranicu www.petica.hr ili Facebook stranicu PETICA-igrom do zdravlja na kojima možete pronaći odgovore na sva vaša pitanja.

Stručni tim PETICA-igrom do zdravlja

Podijelite ovaj članak