Uključite se i Vi u kampanju Oboji svoj dan!

Kampanjom Oboji svoj dan, posvećenoj pravilnoj prehrani, želimo potaknuti one najmanje da zajedno s obitelji osmisle originalne, zdrave i šarene recepte smoothija. PETICA-igrom do zdravlja i Philips Hrvatska će u sklopu kampanje Oboji svoj dan, posebno za Vas, pripremiti nagradni natječaj #Smoothieza5 s početkom 20. studenoga te završetkom 18. prosinca 2017., a najbolje sudionike očekuju vrijedne nagrade. Ova kampanja ima za cilj potaknuti na razmišljanje o mikrosvijetu hranjivih tvari skrivenih u namirnicama koje nas okružuju, a koje bismo svakodnevno trebali unositi u naše tijelo kako bismo očuvali zdravlje. Oboji svoj dan svojim imenom ukazuje na ključ pravilne prehrane, a to je raznolikost koja se očituje šarenilom na tanjuru. Tu raznolikost postižemo unosom voća, povrća, žitarica, mlijeka i mliječnih proizvoda te drugih namirnica. Upravo to su neke od skupina namirnica koje svaka obitelj treba na svoj način kombinirati i pripremiti te tako oblikovati vlastitu, šarenu formulu zdravlja.

Nagradni natječaj provodit će se na sljedeći način:

1. roditelji zajedno s djecom osmišljavaju originalan recept smoothija
2. na stranici www.petica.hr se prijavljuju na nagradni natječaj
3. pet najoriginalnijih fotografija obitelji u pripremi smoothija, naziv recepta i sami recept, prema odluci stručnog žirija, ulazi u završni krug natjecanja, a odabrane svakog petka objavljujemo na www.petica.hr te Facebook stranici PETICA-igrom do zdravlja
4. najboljih 10 prema izboru žirija osvaja vrijedne Philips Hrvatska nagrade, a imena dobitnika bit će objavljena 18. prosinca na www.petica.hr i Facebook stranici PETICA-igrom do zdravlja.

PETICA-igrom do zdravlja osmislila je i zabavne aktivnosti za naše učenike u sklopu razredne nastave. Aktivnosti će uključivati kreativne zagonetke, rebuse i križaljke putem kojih će učenici u razredima otkrivati temu kampanje i njihov zadatak u sklopu Oboji svoj dan. Također, zagonetke će otkriti i boju koja je dodijeljena školi, a koja bi ujedno i bila smjernica prilikom pripreme recepata za smoothije. Svaki razred dobit će zadatak pripremiti smoothie originalnog recepta i određene boje, kao i pjesmicu o smoothiju, a pet najboljih nagradit ćemo posjetom veselih maskota Njumi, Njamija i Vodenka u razred. Tom prilikom ćemo pripremiti nagrađeni smoothie učenika te ga zajedno kušati u razredu.

Fotografiranjem osmišljenih smoothija u razredima i njihovim prikupljanjem, u različitim bojama, planiramo složiti dugu te tako ukazati na važnost svakodnevne pravilne, raznolike prehrane za dobro zdravlje. Pomno pratite našu službenu stranicu www.petica.hr te društvene mreže PETICA-igrom do zdravlja (Facebook) i PETICA_igromdozdravlja (Instagram) kako biste vidjeli našu dugu u čaši, ali i najbolje radove vaših, ali i naših mališana.

I ono najvažnije, svakako se i Vi uključite u nagradni natječaj #Smoothieza5, sigurno nećete požaliti!

Stručni tim PETICA-igrom do zdravlja

Podijelite ovaj članak