Svi su pobjednici

Program PETICA – igrom do zdravlja okupio je gotovo pet stotina učenika i roditelja na završnoj svečanosti u OŠ Frana Galovića i I. OŠ Dugave. Niti loše vrijeme praćeno obilnom kišom nije uspjelo pokvariti uzbudljivi i zabavan program, kojim smo priveli kraju planirane aktivnosti za školsku godinu 2014./2015. Naime, učenici su imali priliku svoju kreativnost i stečeno znanje tijekom programa PETICA pokazati prilikom predstavljanja svojih škola, ali i na malim olimpijskim igrama u znanju i športu.

Kako bismo provjerili što su naučili te jesu li isto primijenili u svakodnevnom životu, stručni tim programa PETICA – igrom do zdravlja, pripremio je deset kviz pitanja koja su obuhvatila nastavni sadržaj programa, a u tri igre učenici su mogli pokazati svoju spretnost, sportsku spremu i vještine. Zahtjevna pitanja i zadaci koji uključuju sve mišiće u našem tijelu, ali i rad moždanih vijuga, nisu omeli učenike u postizanju sjajnih rezultata.

Ribnica, cjelovite žitarice, zdravi tanjur, rajčica ili maslina – voće ili povrće, 5 do 7 čaša vode dnevno samo su neke od tema o kojima su Njumi i Njami raspravljali s učenicima te s nestrpljenjem čekali točne odgovore naših sudaca, studenata nutricionizma na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu. Preostali dio učenika spremno je čekao oglede u graničaru, zabavnom poligonu i potezanju konopa kako bi pokazali svoju izvrsnu koordinaciju, brzinu, ali i snagu. Studenti kineziologije pobrinuli su se za fair play i osigurali da svaka ekipa pokaže u čemu je najbolja. Po završetku natjecanja zbrojeni su bodovi malih olimpijskih igra u znanju i športu, a rezultati su potvrdili marljivi rad svih učenika zbog čega su svi zaslužili PETICA zlatne medalje.

Prve tri škole dodatno su nagrađene čime smo željeli potaknuti učenike da i u sljedećoj školskoj godini PETICI pristupe s istim entuzijazmom, zanimanjem i radoznalošću za učenjem. U konačnici, iako je najvažnije bilo družiti se i sudjelovati, u PETICA igri do zdravlja ipak možemo zaključiti da su sva djeca pobjednici.

Podijelite ovaj članak