PETICA u Bruxellesu

Na prošlotjednom Europskom forumu o pretilosti (European Obesity Forum), na kojem su sudjelovali članovi EPODE International Networka, predstavljeni su rezultati prve godine implementacije programa PETICA – igrom do zdravlja.
Prvi dan konferencije bio je posvećen predstavljanju novih programa, među kojima se, uz Austriju, Mađarsku, Italiju, Cipar i Irsku, predstavila Hrvatska s programom PETICA – igrom do zdravlja.

Doc. dr. sc. Darija Vranešić Bender, znanstvena koordinatorica programa PETICA – igrom do zdravlja i mag. nutr. Sara Cobal, voditeljica programa su okupljenim kolegama, predstavile koncept hrvatskog programa, ideje i rezultate, ali i izazove s kojima se program suočava u Hrvatskoj. Svoja iskustva s implementacijom sličnih programa diljem svijeta, a kojima je cilj prevencija pretilosti kod djece, podijelili su i ostali prisutni stručnjaci za nutricionizam, medicinu, javno zdravstvo i društvene odnose te zaključili kako je uključivanje cjelokupne zajednice u prevenciju pretilosti jedan od ključnih alata za postizanje uspješnih rezultata.

Program PETICA – igrom do zdravlja nastavlja se i ove školske godine, a provodit će se u šesnaest škola u Gradu Zagrebu te okupiti preko pet tisuća dionika. Iskustva i prakse s briselske konferencije svakako će pridonijeti daljnjem razvoju programa kao što će lokalni stručnjaci svoja pozitivna iskustva i dalje dijeliti s EIN kolegama na europskoj i svjetskoj razini.

Podijelite ovaj članak