Djecu oduševio Vodenkov dar

U osam zagrebačkih osnovnih škola koje nastavljaju s programom PETICA – igrom do zdravlja u trećim razredima, maskote programa Njumi i Njami su iznenadili učenike novim obrazovnim materijalima putem kojih će učiti kroz igru tijekom ove školske godine. Kako je naglasak stavljen na vodu, njenu ulogu u organizmu te okolišu, Njumi i Njami su učenicima predstavili i novog prijatelja, maskotu koja ukazuje na važnost vode, simboličnog imena Vodenko.

Osim što se Vodenko pojavljuje u nastavnim materijalima, Njumi i Njami su djeci donijeli njegov poseban dar. Svaki učenik trećeg razreda uključen u program PETICA – igrom do zdravlja dobio je praktičnu bočicu za vodu koja mu uvijek može biti pri ruci – u učionici, kod kuće, tijekom igre ili sportske aktivnosti. Time će roditelji, a i samo dijete, moći lakše pratiti adekvatni dnevni unos tekućine, a kasnije tijekom programa voditi i kalendar unosa vode u organizam. S obzirom da je preporučeni dnevni unos vode 5-7 čaša dnevno, unos 3-4 bočice, zapremnine od 480 ml, bit će dostatan za adekvatnu dnevnu hidraciju djeteta školske dobi.

U komentarima koje smo zabilježili nakon druženja s djecom te Njumi i Njami, mogli smo čuti: “Jako mi se svidio Vodenko i bočice za vodu koju nam je poslao.”; “U našem su razredu djevojčice uzele plave bočice, a dečki crvene.”; “Uz ove bočice znat ćemo koliko vode treba popiti dnevno, a imaju i kukicu s kojom ih se može okačiti za torbu. Baš je fora Vodenko i njegov dar!”.

S obzirom na viđeno, izuzetno nam je drago da su djeca sa zanimanjem prihvatila nove obrazovne materijale, nastavna pomagala i maskotu te se nadamo da će njegove poruke biti s lakoćom usvojene.

Podijelite ovaj članak