Šarena uskrsna toplo-hladna salata

Sastojci (4 osobe):

  • 200 g kuhane šunke
  • 4 komada tvrdo kuhanih jaja
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 4 rotkvice
  • 200 g zelenih mahuna
  • 100 g matovilca
  • 100 mL maslinovog ulja
  • sol,papar (po želji)

Priprema:

Šunku narezati na trakice te ju pržiti u tavi na maslinovom ulju. Rotkvice očistiti i izrezati na tanke ploške. Prije nego što šunka počne poprimati boju, u tavu dodati mahune, sastojke izmiješati i nastaviti kuhati dok mahune ne omekšaju, a šunka poprimi boju. U čistoj zdjeli napraviti preljev od malo maslinovog ulja, soli, papra i nasjeckanog peršina. Na tanjur prvo složiti matovilac, po njemu rasporediti rotkvice, dodati preljev i smjesu mahuna te šunke. Tvrdo kuhana jaja narezati te ih složiti na salatu i dodati još malo preljeva. Na vrh možete dodati i nekoliko narezanih cherry rajčica.

Podijelite ovaj članak